De leefstijlclub van de toekomst:
Innovatief & holistisch

 

Kari Littley, Head of Partnerships / Country Lead bij OneFit omschrijft
de leefstijlclub van de toekomst als volgt;

De leefstijlclub van de toekomst zal draaien om leden de best mogelijke ervaring te geven. Denk aan de integratie van technische toepassingen zoals  AR (Augmented reality), VR (virtual reality) en AI (artificial intelligence). Technologie waarmee je gepersonaliseerde fitness routines, meeslepende sociale interacties en AI gedreven vitaliteitsaanbevelingen kan aanbieden. Duurzaamheid is ook een onderwerp dat bij de leefstijlclub van de toekomst zich zal afspelen in de vorm van  bijvoorbeeld eco-vriendelijke bouwconstructies, duurzame energieopwekking en uiteraard ook het promoten van een duurzame leefstijl naar de leden toe. Een holistische kijk op het aanbod binnen de leefstijlclub zal zich verder voortzetten, waarbij er naast beweging ook gekeken wordt naar mentale gezondheid en voedingsadvies.

 

Communities en sociale contacten worden ook steeds belangrijker in een wereld waarin technologie het overneemt. De leefstijlclub van de toekomst zal zich hierop inrichten door technologie in te zetten om communities te bouwen en ruimtes te creëren waar leden in contact kunnen komen met elkaar. Ook zullen ze groepsactiviteiten blijven organiseren om verbinding te stimuleren.

 

Middels AI en geavanceerde data-analyse zal de club van de toekomst zeer persoonlijk maatwerk kunnen bieden. Denk aan op maat gemaakte fitnessdoelen en voedingsadviezen. Met deze toepassingen kan de club ook individuele data gebruiken ter verbetering van de algemene gebruikerservaring.

Flexibele abonnementen zullen ook steeds meer regel dan uitzondering zijn om leden de vrijheid te geven om faciliteiten te gebruiken waar en wanneer ze willen. Hierbij zullen aggregators ook een grote rol (blijven) vervullen. Zo bedient de leefstijlclub van de toekomst de diversiteit aan leefstijlen en voorkeuren.

 

Gamification met innovatieve fitnessapparatuur zal een grote rol spelen om activiteiten nog leuker en aantrekkelijker te maken. Dit is een perfecte aanvulling op het online aanbod om zo in te spelen op de leden die graag ook op afstand of vanuit huis gebruik willen maken van hun diensten.

 

De diensten van OneFit sluiten naadloos aan op de club en leden van de toekomst als het gaat om technologie en flexibiliteit. Met ons platform kunnen wij particulieren, bedrijven en medewerkers bij elkaar brengen, die flexibel gebruik willen maken van de diensten van verschillende leefstijlclubs. Hiermee nemen we werk uit handen van de club en bedienen we de flexibiliteitsbehoefte van de leden. Ons motto is dan ook: ‘We enable sports and wellbeing through technology’.

 

 

 

 

7