ReumaNederland en NL Actief bundelen krachten: fitnessprofessionals opgeleid tot Bewegingsdeskundige Reuma

In Nederland leven ruim 2 miljoen mensen dagelijks met pijn, stijfheid en vermoeidheid door reuma. NL Actief en ReumaNederland slaan de handen ineen om deze doelgroep te voorzien van voldoende locaties waar zij op een verantwoorde manier kunnen sporten en bewegen, onder deskundige begeleiding van professionals.

ReumaNederland en NL Actief zetten zich in om zoveel mogelijk mensen in beweging te krijgen als een essentieel onderdeel van een gezonde levensstijl, zelfs - of juist vooral - voor diegenen die worden belemmerd door reumatische aandoeningen. Door deze gezamenlijke inspanning willen ze voorzien in voldoende locaties waar mensen met een vorm van reuma onder deskundige begeleiding kunnen sporten en bewegen. De opleiding is gratis voor de leden van NL Actief.

Het aanbieden van deze gespecialiseerde opleiding aan 60 enthousiaste fitnessprofessionals heeft een aanzienlijke impact op de toegankelijkheid en kwaliteit van de zorg voor mensen met een vorm van reuma. Door deze professionals uit te rusten met de juiste kennis en vaardigheden, kunnen zij een veilige en effectieve omgeving creëren waarin mensen met een vorm van reuma op een verantwoorde manier kunnen bewegen en werken aan hun gezondheid.

De opleiding Bewegingsdeskundige Reuma zal niet alleen de competenties van fitnessprofessionals versterken, maar ook een brug slaan tussen de fitnessindustrie en de medische wereld. Het creëren van een netwerk van deskundigen die bekwaam zijn in het begeleiden van mensen met een vorm van reuma zal de integratie en acceptatie van deze doelgroep in de fitnessgemeenschap bevorderen.

De samenwerking tussen ReumaNederland en NL Actief markeert een belangrijke stap voorwaarts in het streven naar inclusiviteit en toegankelijkheid binnen de fitness- en gezondheidssector. Het illustreert hoe samenwerking tussen organisaties kan leiden tot concrete acties die een positieve verandering teweegbrengen in het leven van mensen die te maken hebben met chronische gezondheidsproblemen.

Wil je meedoen? Of een medewerker uit jouw centrum aanmelden? Dat kan!

Ga hier naar het aanmeldformulier
voor deze opleiding

 

Ga hier naar het aanmeldformulier
voor deze opleiding

10