Sport Care Plus en EFAA slaan handen ineen voor sportieve revolutie

EFAA opleidingen en Sport Care Plus gaan samenwerken. Het nieuwe partnerschap belooft een verbreding van de sportbegeleiding. Zorgmedewerkers en sporttrainers kunnen door deze samenwerking nog meer specifieke doelgroepen begeleiden. Deze samenwerking zorgt voor een groter bereik voor zorgverleners en sporttrainers met interesse in de sportzorg. Hierdoor wordt het mogelijk om iedereen met specifieke uitdagingen mee te laten doen met sporten en bewegen.

 

EFAA opleidingen staat bekend om zijn hoogwaardige opleidingen voor fitness- en leefstijlprofessionals in heel Nederland. EFAA en Sport Care Plus hebben besloten om hun krachten te bundelen. Het doel? Het mogelijk maken dat mensen met specifieke uitdagingen kunnen werken aan gezondheidsdoelen door te sporten en bewegen.

 

Het kan lastig zijn om als sporttrainer een zorgnetwerk op te bouwen. De cursus tot ‘Sport Care Plus coach’ biedt hier handvatten voor. Om in samenspraak met de zorg het sporten en bewegen op te zetten met mensen met een (lichte) verstandelijke beperking, niet-aangeboren hersenletsel en/of psychische aandoening. Want mede hierdoor loopt de sportdeelname van deze mensen sterk achter op de rest van de bevolking. Sport Care Plus dient als brug om sportzorgnetwerken tot stand te brengen.

Lees verder

 

Nieuwe opleiding: Schouderklachten, wat doe jij ermee?

Schouderklachten zitten in de top 3 van meest voorkomende klachten waarvoor mensen naar de fysiotherapeut gaan. Ook binnen de sportscholen zijn schouderklachten een veel voorkomend probleem. Schouderklachten zijn vaak complex en gaan niet vanzelf over. Dit komt onder andere door de complexiteit van het schoudergewricht waarbij diverse gewrichten, maar ook de aansturing van de spieren perfect op elkaar ingespeeld moeten zijn om alle bewegingen soepel te laten verlopen.

 

Waar in het verleden vaak nog werd gezocht in oplossingen van medicijnen, injectie of een operatie zien we de laatste jaren steeds meer bewijs voor het trainen. Het blijkt zelfs dat op de lange termijn het trainen beter werkt dan een injectie en dat zelfs bij scheuren in de pees in veel gevallen een operatie helemaal niet nodig is. Door iemand gerichte training te geven kan hij of zij weer herstellen.

Lees verder

 

 

 

 

28