Build a community, beteken wat goeds voor een ander!

Heb je er wel eens over nagedacht om je als club in te zetten voor een goed doel? Door wat goeds te betekenen voor een ander, kan je als club een verschil maken in de wereld en tegelijkertijd je community versterken. Vooral de jongere, moderne generatie vindt het steeds belangrijker om deel uit te maken van een community. Het is essentieel om deze sociale interactie in en buiten jouw club te verbeteren, omdat het vele voordelen kan bieden. Wij geven je diverse redenen waarom ook jij dit zou moeten doen! Tips hoe je dit het beste kan doen?

POSITIEVE REPUTATIE
Samenwerken met een goed doel kan de reputatie van de sportclub verbeteren en de merkidentiteit versterken. In een markt waar fitnessclubs vaak vergelijkbare diensten aanbieden, kan het ook een manier zijn om je te onderscheiden van concurrenten. Het toont de betrokkenheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid van de club en laat zien dat je als fitnessclub meer doet dan alleen fitness aanbieden, wat aantrekkelijk kan zijn voor potentiële sponsors, partners en leden. Je hoeft niet meteen alles te geven. Je kunt variëren tussen het ondersteunen van lokale gemeenschappen of bijdragen aan wereldwijde doelen zoals armoedebestrijding of milieubescherming. Misschien heeft iemand binnen jouw club persoonlijke uitdagingen ervaren, langdurige ziekte doorgemaakt of iets vergelijkbaars en wil je hier als club bij ondersteunen. Dit maakt de samenwerking heel persoonlijk. Het tonen van betrokkenheid bij anderen draagt al veel betekenis.

VERHOOG DE BETROKKENHEID
Het is belangrijk voor een club om de huidige en potentiële leden actief te blijven betrekken. Het ondersteunen van een goed doel kan de betrokkenheid van leden vergroten. Leden voelen zich trots om deel uit te maken van een club die zich inzet voor sociale verantwoordelijkheid, wat hen meer motiveert om deel te nemen aan activiteiten en evenementen. Het kan leden het gevoel van gemeenschap geven, waarbij ze samenwerken aan een gezamenlijk doel buiten de sportactiviteiten om.

JE INZETTEN VOOR HET GOEDE DOEL: HOE PAK JE DAT AAN?
Je inzetten voor het goed doel lijkt misschien eenvoudiger gezegd dan gedaan. Hier zijn een paar tips om je met jouw club effectief in te zetten voor een goed doel:

1. Blijf dicht bij jezelf:
Kies een goed doel dat aansluit bij de waarden en missie van je club. Dit zorgt voor een authentieke en betekenisvolle samenwerking.

2. Bepaal concrete doelen:
Stel duidelijke doelen op voor de samenwerking, zoals het bedrag dat je wilt inzamelen, het aantal evenementen dat je wilt organiseren of de impact die je wilt hebben op de branche.

3. Organiseer evenementen:
Plan evenementen zoals sportwedstrijden, marathons, of fundraising-activiteiten waarbij leden en medewerkers kunnen deelnemen om geld in te zamelen voor het goede doel. Onderstaand vind je enkele voorbeelden van clubs die evenementen hebben georganiseerd voor het goede doel:

Onlangs organiseerde SportCity samen met SLAMFM de grootste spinningmarathon van Nederland, genaamd 'Spin For Life'. Duizenden mensen deden mee om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Talloze DJ's, bekende Nederlanders en topsporters steunden dit initiatief door plaats te nemen op een spinningfiets in een van de deelnemende SportCity clubs, waarbij ze in totaal een half miljoen euro ophaalden.

Body Dynamics in Tiel heeft, in samenwerking met Team108Move2ur, diverse spinningmarathons georganiseerd. De volledige opbrengst wordt gedoneerd aan Roparun, een initiatief dat tot doel heeft om zoveel mogelijk geld in te zamelen om het leven van mensen met kanker te verlichten.

4. Promoot:
Informeer je leden over de samenwerking en leg uit waarom je hebt gekozen voor dit specifieke goede doel. Transparantie creëert betrokkenheid en vertrouwen.

5. Betrek de gemeenschap:
Moedig niet alleen je leden aan om deel te nemen, maar betrek ook de bredere gemeenschap bij je evenementen. Dit kan bijvoorbeeld door lokale bedrijven, scholen of andere organisaties bij je evenementen te betrekken. Vraag bijvoorbeeld lokale bedrijven om sponsoring voor het evenement, zoals het leveren van producten, diensten of financiële steun. Het samenwerken met bedrijven, scholen of andere organisaties kan ook helpen om het evenement te promoten. Dit kan via hun kanalen, zoals de website, sociale media of in fysieke locaties.

Door je in te zetten voor het goede doel kun je niet alleen een positieve impact hebben op de samenleving, maar ook op je eigen club. Wij denken graag met je mee hoe je dit het beste kunt aanpakken.
Ons Club Performance Team staat klaar om je te helpen!

 

 

26