Uitbreiding naar de fitnessindustrie

Hoewel InBody zijn oorsprong heeft in de medische wereld, heeft het bedrijf ook de fitnessindustrie veroverd. InBody-apparaten zoals de InBody 380 en de InBody 580, worden veel gebruikt door coaches, fitnessondernemers en personal trainers om hun cliënten te helpen hun fitnessdoelen te bereiken. Door gedetailleerde metingen te verstrekken van lichaamsvet, spiermassa en andere parameters, biedt InBody waardevolle inzichten die helpen bij het optimaliseren van trainingsprogramma's en het monitoren van de voortgang. Dit draagt bij aan een meer holistische benadering van gezondheid, waarbij in samenwerking van zorg en fitnessprofessionals niet alleen symptomen worden behandeld, maar ook de algehele gezondheid en welzijn van individuen worden verbeterd.

Een voorbeeld van samenwerking: het GLI-traject
Een concreet voorbeeld van de samenwerking tussen InBody en zorgpartners is te zien in het programma voor de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI). Dit programma richt zich op het bevorderen van een gezonde levensstijl en gewichtsbeheersing bij mensen met overgewicht of obesitas. Door gebruik te maken van InBody-technologieën kunnen zorgverleners de lichaamssamenstelling van deelnemers nauwlettend volgen en gepersonaliseerde interventies ontwikkelen die gericht zijn op het verbeteren van gezondheidsresultaten op lange termijn. Door het uitvoeren van een InBody-test kan de fitnessprofessional feilloos samenwerken met de zorgprofessional.

De samenwerking tussen InBody en zorg markeert een belangrijke stap voorwaarts in de integratie van medische expertise en fitnessinnovatie. Door gezamenlijk te werken aan het bevorderen van gezondheid en welzijn, zijn we in staat om een meer inclusieve en holistische benadering van gezondheidszorg te bevorderen, waarbij de behoeften van individuen centraal staan. InBody blijft zich inzetten voor het leveren van geavanceerde oplossingen die bijdragen aan een gezondere en gelukkigere samenleving.

25