Hoe waarborgen we voortgang en verbetering van onze sector? Het antwoord: door onderzoek

 

In de immer dynamische wereld van fitness en gezondheid staan de branche en NL Actief voor een belangrijke uitdaging: hoe waarborgen we de voortgang en verbetering van onze sector? Het antwoord is ondubbelzinnig: door onderzoek.

 

Onderzoek is het fundament waarop wij onze gesprekken met overheden en beleidsmakers bouwen. Zonder harde data en concrete informatie zijn onze argumenten niet meer dan een goed verhaal. Het is dan ook essentieel dat wij, als sector, kunnen aantonen dat onze diensten niet alleen gewenst zijn, maar ook noodzakelijk en effectief. In dit streven zijn onze kennispartners zoals Technogym, Matrix, Life Fitness, en ClubPlanner onmisbaar. Samen met hen maakt NL Actief onderzoek mogelijk dat onze argumenten kracht bijzet.

 

De rapporten die uit dit onderzoek voortvloeien, zijn van onschatbare waarde voor iedere ondernemer binnen het fitnessecosysteem. Ze bieden een blik op verleden, heden en toekomst en vormen de basis voor strategische visies en toekomstplannen. Ze maken ontwikkelingen binnen onze branche zichtbaar en bieden perspectief van waaruit we kunnen bouwen en groeien.

 

We hebben al veel bereikt: vier miljoen mensen zijn dankzij onze sector actiever gaan bewegen en leven. Toch ligt onze ambitie hoger: we mikken op zes miljoen deelnemers. Recente ontwikkelingen zoals het terugtrekken van verzekeraar ASR uit haar fitnessprogramma vanwege een gebrek aan bewezen effectiviteit, tonen aan dat er nog veel werk aan de winkel is. Dit benadrukt het belang van onafhankelijk onderzoek om de effectiviteit van onze diensten te bewijzen. Alleen met concrete, wetenschappelijk onderbouwde resultaten kunnen we onze waarde ontegenzeggelijk maken.

 

Het is cruciaal dat we als sector niet proberen te overtuigen op basis van ‘buikgevoel’. We moeten feiten presenteren, helder en zichtbaar voor iedereen. En om die feiten steeds opnieuw te kunnen presenteren, is blijvend investeren in onderzoek noodzakelijk.

 

Daarom roep ik niet alleen onze huidige kennispartners, maar ook andere organisaties binnen het fitnessecosysteem op om samen met ons te (blijven) investeren in dit essentiële onderzoek. Laten we als sector de krachten bundelen en onze toekomst met vertrouwen tegemoet treden. Door samenwerking en continu onderzoek kunnen we zekerstellen dat onze bijdrage aan een gezonde samenleving zichtbaar en onbetwistbaar blijft. Daarom presenteren we vrijdag 28 juni tijdens het NL Actief symposium de meeste recente cijfers en feiten. Hét moment om u te laten informeren en inspireren dat samenwerking en onderzoek van essentieel belang zijn.

Ronald Wouters
Directeur-bestuurder NL Actief

 

 

2