OPTIMALE ONDERSTEUNING

Het juiste matras kiezen is de eerste stap om jouw slaap te optimaliseren. De ene houdt van een stevig matras, terwijl jij wellicht lekker diep wil wegzakken. Waar je voorkeur ook naar uit gaat, het is belangrijk dat je genoeg comfort ervaart en het matras genoeg ondersteuning biedt. Bij de juiste ondersteuning wordt namelijk de druk op je uitstekende lichaamsdelen vermindert, denk hierbij aan je schouders en heupen. Hierdoor blijft je doorbloeding optimaal en worden je zenuwen niet afgekneld. De tijd van wakker worden met een slapende arm is hierdoor voorbij.

 

MEER CONCENTRATIE

Je hebt het vast wel eens gemerkt. Je hebt een korte nacht gehad en een lange dag voor de boeg. ’s Ochtends ben je nog scherp, maar naarmate de dag vordert

ebt je concentratie weg. Dit is een veelvoorkomend probleem door slechte slaap. Je cognitieve functies werken minder goed dan normaal, waardoor je minder concentratie hebt en je je aandacht minder goed kunt verdelen. Maar ook je geheugen krijgt een klap te verduren. Je moet dieper in je herinneringen graven om bepaalde punten te vinden en de gebeurtenissen van die dag sla je minder goed op. Op de langere termijn heb je hier dus ook last van.

 

MENTALE GEZONDHEID

De concentratieproblemen die horen bij een slechte slaap hebben invloed op je algemene mentale gezondheid. Om elke dag te presteren moet je fit zijn. Na een slechte nacht is dat lastiger, waardoor je op je tenen moet lopen om de gemiste slaap te compenseren. Hierdoor sta je de hele dag op scherp, wat kan leiden tot prikkelbaarheid en stemmingswisselingen. Kleine irritaties worden uitvergroot en je stressniveau wordt verhoogd. Te veel stress kan weer leiden tot slechte slaap en in deze vicieuze cirkel wil je niet zitten. Zorg daarom voor een goede nacht, zo ben je elke dag fit!

 

GOEDE SLAAP IS DE BASIS VOOR ELKE PRESTATIE

Dat slaap belangrijk is, is inmiddels algemeen bekend. Zowel je fysieke als je mentale gezondheid zijn afhankelijk van jouw nachtrust, want je lichaam herstelt het beste in de nacht. Je gezondheid is van belang om elke dag topprestaties te kunnen leveren, daarom vertrouwt (top)sportend Nederland al op M line. Als

Officieel Sleep Supplier ondersteunen we onder meer NOC*NSF, Team Jumbo-Visma en de KNVB van een goede nachtrust. Maar iedereen verdient goede slaap en een gezond leven, want iedereen levert dagelijks topprestaties. Moet je rennen naar het station om de bus te halen of heb je je volledige concentratie nodig voor dat ene werkstuk? Elke dag lever je topprestaties en deze komen niet vanzelf!

 

Benieuwd hoe wij hier bij kunnen helpen? Kijk dan eens op www.mline.nl

 

 

 

17