Fitness in de media

 

Hieronder treft u persberichten, artikelen, filmpjes etc. die betrekking hebben op de fitnessbranche tijdens de coronacrisis. Heeft u nog ander materiaal om toe te voegen, dan kunt u dat mailen naar info@nlactief.nl


AT5, 8 april 2020
Zo ziet de 1,5-meter-economie eruit

Ze durven het bijna nog niet hardop te zeggen, maar de hardst getroffen ondernemers in de stad hopen volgende maand toch weer langzaam te kunnen opstarten. 'Is dit anderhalve meter?

Beijk de uitzending

De Volkskrant, 8 april 2020 (Door: David van Meggelen)
Hoe ziet de anderhalvemetersamenleving eruit? De dilemma’s van de luchtvaart tot het onderwijs

Als Nederland weer op gang komt, dan zal dat in de anderhalvemetereconomie zijn, of zelfs in de anderhalvemetersamenleving. Hoe kan die eruitzien, van luchtvaart via horeca tot onderwijs?

Beijk de uitzending

Hart van Nederland, 4 april 2020
Faya (7) en Nova (4) krijgen zwemles aan huis nu zwembaden dicht zijn vanwege corona

Ruim een kwart miljoen kinderen in Nederland kunnen momenteel geen zwemles volgen. Vanwege het coronavirus zijn alle zwembaden tijdelijk gesloten. Om het zwemmen niet te verleren, krijgt een deel van die kinderen nu thuis zwemles, maar dan zonder water.

Beijk de uitzending

Persberichten corona NL Actief | april 2020
Wiebes maakt begin met anderhalve metereconomie

Minister van Economische Zaken Eric Wiebes bereidt samen met brancheorganisaties plannen voor om het economisch leven in Nederland te hervatten. 'De vraag moet niet zijn of activiteiten worden hervat, maar hoe. Daar wordt heel creatief over nagedacht', aldus de VVD-bewindsman vrijdag na afloop van de ministerraad. Zijn aankondiging komt op een moment dat steeds meer onrust ontstaat over de economische gevolgen van de repressieve maatregelen om het virus te beteugelen. Ondernemers en academici zetten vrijdag in het FD vraagtekens bij de gevolgen op lange termijn, ook voor de volksgezondheid, van het slot op grote delen van de economie. Wiebes blijft vinden dat de gezondheid nu voorop staat. 'Maar we zien ook allemaal dat we dingen aan de gang moeten houden'. Nu al ziet hij dat in de voedingsmiddelenbranche snel is geleerd hoe de anderhalvemetersamenleving kan werken. Als dat ook in andere branches goed wordt uitgewerkt, 'kan de prijs worden beperkt' van de coronacrisis. Brancheorganisaties hebben al voorstellen gedaan. Wiebes verwacht de resultaten binnenkort in het straatbeeld te zien.
 


BD, 3 april 2020 (Door: Pim Dikkers, Maartje Spieksma)
Wel betalen, niet naar de sportschool? Geen probleem!

DEN BOSCH/TILBURG/OSS - Wel betalen, niet kunnen sporten. Hoe lang willen sporters dat nog? Volgens de fitnesscentra zijn veel klanten juist heel erg trouw. “Mensen zeggen zelfs: schrijf mijn geld maar gewoon af.”

Lees verder

Het Parool, 3 april 2020 (Door: Olga Ketellapper)
De sportschool is dicht. Kun je nu je abonnementsgeld terugvragen?

Ruim drie miljoen Nederlanders gaan regelmatig naar de sportschool, maar dat kan voorlopig even niet. Dat roept de vraag op: wat doe je met je abonnement? En krijg je je geld terug als je opzegt?

Lees veder

NOS liveblog, 3 april 2020
Toch opzeggingen sportabonnementen

Muziek- en sportverenigingen zeggen dat mensen hun abonnement opzeggen, ondanks een oproep van minister Koolmees om dat juist niet te doen. "We vragen consumenten om zoveel mogelijk alles door te betalen: de muziekschool, de sportschool en de hulp in de huishouding", zei Koolmees. "Zo helpen we elkaar door deze periode."

Bij BoukeSport uit Reusel komen sinds deze week veel opzeggingen binnen. "De laatste dagen zijn er vooral via de mail veel mensen die hun abonnement willen stopzetten", zegt eigenaar Bouke van Spreeuwel. "Niet sporten is niet betalen, schrijven ze."

Bij grotere sportschoolketens worden abonnementen vaak bevroren, maar kleinere zelfstandige scholen kunnen dat niet betalen. "Ik vrees dat als dit zo doorgaat sommige sportscholen het niet gaan redden", zegt Van Spreeuwel.

Uit onderzoek van branchevereniging NL Actief blijkt dat bijna 90 procent van de sportschoolhouders rekent op meer opzeggingen. Van Spreeuwel benadrukt dat er ook klanten zijn die juist hun steun uitspreken en het abonnement aanhouden.

Ook bij muziekscholen zijn er opzeggingen, maar de scholen proberen op creatieve manieren om toch de lessen door te laten gaan. Zo worden er steeds meer muzieklessen online gegeven.

Beijk de uitzending, vanaf 6.18 min.

Allesoversport.nl, 31 maart 2020 (Door: Jacqueline Kronenburg)
Fitnessbranche vreest rekening van de coronacrisis

In de kennisupdate over de impact van de coronacrisis op de sport is te lezen dat het Platform Ondernemende Sportaanbieders ook aandacht vraagt voor de penibele situatie van deze sportieve bedrijven. In een kort interview licht directeur Patrick Rijnbeek van NL Actief, een van de brancheorganisaties, toe wat er op dit moment speelt in de fitnessbranche.

Lees verder

RTLnieuws, 28 maart 2020
Sportschool brengt spinningfietsen langs bij klanten thuis

Door het coronavirus zit iedereen aan huis gekluisterd, maar veel mensen willen toch in beweging blijven. Een sportschool in Leeuwarden besloot daarom zijn spinningfietsen bij leden thuis te brengen. Annemarieke volgt nu lessen vanuit haar woonkamer.

Bekijk hier het filmpje

Hart van Nederland, 24 maart 2020
Sportscholen gaan bijna kopje onder door coronacrisis

Heel Nederland zucht onder de zware corona-maatregelen die het kabinet genomen heeft om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook sportscholen zijn zwaar getroffen door de plotselinge verplichte sluiting. Veel mensen zeggen hun lidmaatschap op.

Lees verder

NRC, 24 maart 2020 (Door: Camil Driessen)
Moet ik mijn sportschoolabonnement doorbetalen?

De kwestie. Fitness is een van ’s lands populairste sporten. Toen statistiekbureau CBS twee jaar geleden de sector voor het laatst onder de loep nam telde men tweeduizend fitnesscentra met ruim 2,3 miljoen klanten en een omzet van 728 miljoen euro. Vanwege de coronacrisis zijn fitnesscentra sinds 16 maart verplicht gesloten. Formeel geldt die sluiting – net zoals voor de horeca – tot 6 april. Maar tegen de achtergrond van de maandag door het kabinet ingevoerde „intelligente lockdown” tot 1 juni, lijkt verlenging onvermijdelijk. Waar heeft de klant dan recht op?

Lees verder

Bright.nl en RTLZ, 19 maart 2020 (Door: Wouter van Dijke)
Thuis door corona, en je abonnement dan?

Naar de bioscoop, met de trein, naar de sportschool – het zit er allemaal niet meer in dankzij de uitbraak van het nieuwe coronavirus. Maar je abonnement loopt wel gewoon door. Ondernemers proberen hun klanten daarom niet voor niks te laten betalen. Klanten betalen op hun beurt soms juist vrijwillig door.

Lees verder

Body Life, 17 maart 2020
Hoe gaat de fitnessbranche om met de maatregelen tegen de verspreiding van het Coronavirus?

Dat onze levens, om onze gezondheid(szorg) te beschermen, zo op de kop gezet zouden worden in de eerste maanden van dit jaar hadden niet veel mensen zien aankomen. Ondertussen ondervindt nu iedereen in het dagelijkse leven de gevolgen van de maatregelen vanwege de verspreiding van het Coronavirus. De fitnessbranche wordt hard getroffen, maar is ook direct initiatieven gestart om mensen in beweging te houden.

Lees verder

Dagblad van het Noorden, 6 maart 2020
Geen high-fives in de sportschool om coronavirus

Sportscholen door het hele land nemen maatregelen om coronabesmettingen tegen te gaan. Branchevereniging NL Actief roept fitnesscentra op om bezoekers te weren die ziek zijn. Bij sportschoolketen Fit For Free worden voorlopig geen high-fives gegeven bij het behalen van sportprestaties.

Lees verder

De Telegraaf, 6 maart 2020 (Door: DIJKSTRA BV)
Starbucks en Fit For Free nemen maatregelen om corona

AMSTERDAM - Sportscholen door het hele land nemen maatregelen om coronabesmettingen tegen te gaan. Branchevereniging NL Actief roept fitnesscentra op om bezoekers te weren die ziek zijn. Bij sportschoolketen Fit For Free worden voorlopig geen high-fives gegeven bij het behalen van sportprestaties. Starbucks gebruikt alleen nog maar wegwerp-bekers.

Lees verder

 

28

share